Van deze auteur wil ik alles lezen: A.F. Th. van der Heijden

Van deze auteur wil ik alles lezen: A.F. Th. van der Heijden

Als teamlid van de Hebban Club van 10 Literatuur wilde ik graag voor We Love Lit iets kwijt over mijn favoriete schrijver (literatuur). Ik stond toch wel even voor een moeilijke keuze: Karl Ove Knausgård, A.F.Th. van der Heijden, of Herman Koch zou het worden…

Tonio van A.F.Th. van der Heijden | Boek en recensies

Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven.

4.3/5(881)

Ambitie kenmerkt schrijver A.F.Th. van der Heijden | Het

 ·

A.F.Th. van der Heijden denkt groot. Romans dijen uit tot cycli en altijd streeft de bijna 65-jarige schrijver naar dat ene, alomvattende boek.

AFTh van der Heijden wandeling – facebook.com

Van deze auteur wil ik alles lezen: A.F. Th. van der Heijden Als teamlid van de Hebban Club van 10 Literatuur wilde ik graag voor We Love Lit iets kwijt over mijn favoriete schrijver (literatuur). Ik stond toch wel even voor een moeilijke keuze: Karl Ove

Tonio – A.F.Th. van der Heijden | Lalagè leest

In elk geval is A.F.Th. van der Heijden verder gegaan met schrijven, want na dit boek is er nieuw werk van hem uitgekomen. Vijf jaar geleden las ik Weerborstels en dat heeft geen blijvende indruk gemaakt.

Tonio: een requiemroman by A.F.Th. van der Heijden

En zo sloeg ik de eerste bladzijde van Tonio – Een requiemroman door A.F. Th. van der Heijden open. Op aanraden van een aantal mensen wiens literaire smaak ik instinctief vertrouw. Zij gaven aan volledig ondersteboven te zijn door deze grafproza voor zijn verongelukte (enige) zoon.

3.9/5

A.F.Th. van der Heijden – Wikipedia

Adrianus Franciscus Theodorus (Adri) van der Heijden (Geldrop, 15 oktober 1951) is een Nederlandse schrijver.Hij begon te publiceren onder de naam Patrizio Canaponi en publiceerde ook onder zijn initialen, als A.F.Th.

Geboren: 15 oktober 1951, Geldrop

A.F.Th. van der Heijden Alfabet – Vrij Nederland – vn.nl

A. A.F.Th. Initialen van Adrianus Franciscus Theodorus van der Heijden, die op 15 oktober 1951 om 22.45 uur in de Poemastraat 38 in Geldrop het licht zag en later naam maakte als de schrijver van flonkerende romans in één of meerdere delen.

Het A.F.Th. van der Heijden interview – Vrij Nederland

Rondom het verschijnen van zijn nieuwe roman ‘De helleveeg’ gaf A.F.Th. van der Heijden één groot interview. U leest het hier.

bol.com | Tonio, A.F.Th. van der Heijden | 9789023479857

Ik ben tenslotte geen fan van A.F.Th. van der Heijdendus waarom zou ik dan juist dit beladen boek willen lezen Uiteindelijk heb ik het boek toch aangeschaft en nu zit ik, op Kerstdag 2013, met tranen in mijn ogen – afgewisseld met vele glimlachjes – deze prachtige hommage aan Tonio – te lezen.

4.5/5(106)

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *